Vaišnavu Kalendāri

vaisnavu-svetku-kalendars-31kb-159x162Visam savs laiks. Un ir pienācis laiks, kad Vaišnaviem Latvijā ir divi kalendāri latviešu valodā:


Jau kādu laiku interneta ārēs ir atrodams Vaišnavu Svētku Kalendārs:
www.Vaisnava-Calendar.gauranga.lv

Tas ir paredzēts vispārpieņemtu Vaišnavu svētku parādīšanai. Tajā atrodams tas pats, kas citos ISKCON kalendāros, tikai latviski un atbilstoši mūsu laika joslai, precīzāk – aprēķināts Rīgai. Ir apraksti lielākajiem svētkiem, gavēņiem un ēkādašī dienām, lai kļūtu mazliet skaidrāks, kādēļ tās ir svētku dienas un ko būtu svētīgi un Dievam iepriecinoši tajās darīt. Ir apraksti par Saules un Mēness kalendāriem, to nozīmi, nepieciešamību, īpatnībām un mazliet par kalendāra rēķiniem. Cik ir bijis veiksmes, laika un spēka, tik daudz materiāla ir sagatavots. Līdz pilnībai vienmēr ir bezgalīgi garš ceļš.

 

Salīdzinoši nesen ir noticis brīnums – ir atradušies apņēmības pilni cilvēki, kas atrodas Latvijā notiekošās Vaišnavu dzīves virpuļa viducī un liek nozīmīgāko latviešu grupu pasākumu datumus internetā:
www.VaisnavuLielgimene.wordpress.com/pasakumi/latvija

Šī kalendāra mērķis ir vienuviet apkopot visus Latvijā notiekošos Vaišnavu un vēdiskās kultūras pasākumus, kurus organizē Šrīlas Prabhupādas sekotāji.

Dzīve rāda, ka bez uzskaitītajiem trim nosacījumiem vienuviet kalendāra mūžs ir īss. Lai veiksme un izdošanās vienmēr ir kopā ar šiem cilvēkiem!

Abu kalendāru mērķis ir informēt par notiekošo laika griezumā, taču katram ir sava niša. Viens ir stabilāks, nemainīgāks un oficiālāks. Otrs ir dinamiskāks, praktiskāks un vairāk savējiem. Kalendāri nekonkurē savā starpā.

Kalendāra uzturēšana ir nereāls uzdevums – mūžam mainīgajā un nestabilajā interneta vidē ielikt paliekošu un stabilu norādi uz notiekošo tuvākajā laikā. Dod Dievs, lai pietiktu apņēmības to veikt ilgi.

vaisnavu-svetku-kalendars-31kb-159x162 vaisnavu-pasakumu-kalendars-63kb-537x123

___________
Reklāma. To izvēlas lapas tehniskais turētājs. Tai nav jelkāda sakara ar Vaišnavu Lielģimeni un ISKCON.

About Džanaka dāsa

Džanaka dāsa kalpošanā Dievam un Cilvēkiem savieno tradicionālo un maztradicionālo psiholoģiju ar Garīgo Praksi, un efekts ir redzami dziļāks un paliekošāks.
Šis ieraksts tika publicēts Materiāli ar birkām , , , , , , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Jūsu komentārs, ieteikumi, jautājumi, pārdomas...

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.